Ett år för hållbar hälsa

Har du varit utmattad? Eller kanske känner att du är nära? Känt dig stressad och att du inte lyckas kliva ur ekorrhjulet på egen hand? Kanske har du fått stöd och verktyg från vården, men sedan märkt att när livet och vardagen rusar på med krav, ansvar och måsten så är det svårt att implementera de olika verktyg som du fått? Då är det här ett år för dig!

Omställningen till ett nytt förhållningssätt gällande t.ex. ansvar, prestation och egenomsorg är långt ifrån någon quick fix och de ofta korta insatser vi får från samhället räcker inte alltid på sikt. Stödet kommer dessutom ofta när vi är i ett kognitivt tillstånd i vilket det är svårt att ta till sig innehållet fullt ut.

Därför har jag skapat detta kursupplägg där en grupp personer följs åt under ett år, med fokus på långsiktig hälsa och vidmakthållande.

Innehåll

Kurshelger

Vid fyra kurstillfällen - ett varje årstid - träffas gruppen för en långhelg i vackra Svartådalen, utanför Sala i Västmanland. Här låter vi oss omslutas av naturens och enkelhetens lugn i givande gemenskap. Helgerna består av vilsamma men innehållsrika dagar. Innehållet är en blandning av teoretiska inslag - stresshanteringsverktyg från KBT - och upplevelsebaserade inslag - mindfulness/medveten närvaro, medveten naturvistelse och qigong -.

 

Vägledande individuella samtal

Som deltagare har du möjlighet att välja ett paket i vilket det ingår individuella, digitala vägledande samtal under året för kontinuerligt stöd med att genomföra förändringen till en hållbar hälsa. Här kan vi undersöka dina specifika utmaningar och behov och jag kan presentera insatser som passar särskilt för dig. Ett sådant samtal sker innan årets start och övriga mellan kurstillfällena.

Boende

Under kurshelgerna bor vi på natursköna Edens Garden 3 mil norr om Västerås, prisbelönt för sin ekoturismverksamhet.

Edens Garden är familjeägt och drivs av ett par sjuksköterskor som med sin verksamhet vill erbjuda människor möjlighet att komma nära naturen. Här värderar vi närheten till naturen, den lantliga charmen, lugnet, fantastiska vyer, flödande vatten, samtal kring lägerelden, enkelhet och gemenskap. Vi bor i en egen lantvilla med delade rum (2 personer/ rum) och badrum. Vi lagar mat tillsammans i lantköket och det finns många gemensamma utrymmen för samtal eller för att läsa en bok på tider utan bokad aktivitet.

Din investering

Nedan presenteras den investering som deltagande i ett sådant här kursår innebär. En investering på ungefär en genomsnittlig månadslön, för omställning till livslång balans, hållbarhet i mående och mer närvaro och glädje i livet.
Brons

22.500 SEK

  • 4 st kurshelger á 3 dagar i naturskön miljö

  • Vägledning av sjuksköterska, KBT-terapeut, friskvårdsguide och qigonglärare under ett år

12 st nätter i delat rum

  • Vegetarisk mat tillagad ihop

Ett inledande samtal via zoom


Silver

26.500 SEK

  • 4 st kurshelger á 3 dagar i naturskön miljö

Vägledning av sjuksköterska, KBT-terapeut, friskvårdsguide och qigonglärare under ett år

  • 12 st nätter i delat rum

Vegetarisk mat tillagad ihop

  • 7 st vägledande samtal via zoom


Guld

31.500 SEK

  • 4 st kurshelger á 3 dagar i naturskön miljö

Vägledning av sjuksköterska, KBT-terapeut, friskvårdsguide och qigonglärare under ett år

  • 12 st nätter i delat rum

Vegetarisk mat tillagad ihop

13 st vägledande samtal via zoomKommande kursår
Start under hösten 2023
Namn E-post Meddelande Skicka in

För intresseanmälan eller frågor

Tveka inte att kontakta mig antingen via mail eller i kontaktformuläret här till höger. Jag finns också på Facebook (Nära Livet) Instagram (nara_livet).
Välkommen!