En helg för balans och vila

Känner du att tiden rusar fram? Att du inte riktigt hinner uppleva livet? Längtar du efter lugn, skönhet och påfyllning? Tid att andas? Då har du hittat rätt helg för dig!

Med den här helgen ges möjlighet att fly vardagen och släppa på prestation, krav och ansvar. Vi låter oss skämmas bort i Sätra Brunns historiska hälsobrunnsmiljö, med spa i fantastiska omgivningar med stora parker med promenadstigar, väldiga träd, hundratalet hus från 1700-talet och egen kyrka. Vi bor i egna rum med hotellstandard och eget badrum.

Under helgen guidas du i mindfulness och qigong för nybörjare. Så långt det är möjligt så utför vi kursinnehållet i de vackra omgivningarna, till fågelkvitter, susande löv och försommarens alla övriga ljud, vilket ger en ytterligare stressreducerande effekt. Om vädret inte är med oss så har vi en vacker lokal med stora fönster som bjuder in naturen.


Helgens innehåll

Helgen börjar med incheckning på lördagsmorgonen och därefter samlas vi i vår lokal Tysta rummet för en kort inledning och presentation av helgen.

Under olika block (ca 8 h) kommer jag guida er i qigong och mindfulness på nybörjarnivå – bevisat stressreducerande och läkande aktiviteter. Vi provar olika mindfulnessövningar för närvaro i sinnet och genom qigongen bjuder vi in kroppen med mjuka långsamma rörelser som passar för alla - vilket bidrar till snabbare och djupare avslappning. Jag kommer även ge tid för spavistelse och konkreta tips på hur du kan ta med dig lugnet och verktygen in i din vardag.

Boende i historisk kurortsmiljö

Sätra Brunn är en kurort med 300-årig historia i naturskön miljö. Hit har människor i generationer vallfärdat för att ”dricka brunn”, det vill säga dricka vatten direkt från källan vilket ansågs vara väldigt hälsobringande.

Vi bor i hotellbyggnaden Skogsgården, byggd på 1920-talet, som består av tre flyglar och inrymmer totalt 52 rum. Alla rum är unika i storlek, tapetval och möblering. Här sover vi gott i sköna sängar med dusch och toalett på rummet. I varje byggnad finns sällskapsrum för umgänge eller vila. På området finns Brunnshuset som är öppet för provsmakning direkt från källan året om.


I spa:t erbjuds varma bad med Sätra Brunns hälsosamma vatten i poolen och sköna spabehandlingar i det vackra huset, färgsatt med hjälp av Antroposoferna för att skapa lugn och harmoni. Det finns en stor pool med 34 grader varmt vatten där du kan sträcka ut kroppen i skön simning, bubbelpool och bastu omringade av sittgrupper för att sitta och njuta. Allt omgivet av tända ljus och lugn musik för att skapa en riktigt rofylld atmosfär.

Din investering

Paket
Detta ingår
Pris
Nästa kurshelg
Vintern 2022
  • 1 natts boende - unika hotellrum med egen dusch och toalett

  • Ca 8 h guidad qigong och mindfulness - i park eller kurslokal

  • Tillgång till yogamatta och filt för meditation

  • Fri tillgång till spa - pool, bubbelpool, bastu, relax och gym

  • 1 st 3-rätters middagar

  • 2 st lunch och salladsbuffé med Sätra Brunns eget vatten. Kaffe och kaka

  • 1 st frukostbuffé

  • 4 st fika

4.550,00 SEK

Namn E-post Meddelande Skicka in

För intresseanmälan eller frågor

Tveka inte att kontakta mig antingen via mail eller i kontaktformuläret här till höger. Jag finns också på Facebook (Nära Livet) och Instagram (nara_livet).
Välkommen!