Kallbad - för energi, fokus och glädje

Går du och funderar på om du också ska våga prova på kallbad? Kanske hör du lyriska människor i din omgivning berätta om sina upplevelser och ser glittret i deras ögon när de tänker på sina dopp? Känns det samtidigt lite skrämmande? Och kallt? Är du osäker på om du skulle klara av det? Då har du hittat rätt!

Väldigt många människor vittnar om upplevelsen av positiva effekter av att bada kallt. Kallbad upplevs bl.a. motverka trötthet och utmattning, förbättra humöret och stärka självförtroendet. Även om det ännu inte finns tillräckligt grundliga studier för att forskare enhälligt ska kunna säga att kallbad har bevisat positiva hälsoeffekter så kommer det alltfler som ändå pekar i den riktningen. T.ex. ger kallbad ökad blodcirkulation och ökade adrenalin-, endorfin- och dopaminnivåer vilket medför känsla av glädje, energi och minskad stress.

I mina kallbadsaktiviteter lotsar jag dig i alltifrån utrustning till mindset. Jag följer dig genom förberedelserna, uppvärmning, doppet/doppen, andningen och nedvarvningen efteråt. Allt för att främja en så givande upplevelse som möjligt, i trygg gemenskap. Efteråt bjuds det varm dryck runt öppen eld. Vi kan också grilla ihop vid vissa aktiviteter.

Jag erbjuder enstaka prova-på-tillfällen på förbestämda datum i grupp (kommer då som evenemang på Facebook), men kan även komma ut till färdiga grupper i anpassade format. Jag planerar även kallbadskurs där en mindre grupp ses återkommande under en period, för att våga utmana sig lite ytterligare och få mer långsiktig effekt.

Personer med hjärtsjukdomar eller högt blodtryck bör rådfråga en läkare innan de kallbadar.

Namn E-post Meddelande Skicka in

För intresseanmälan eller frågor

Tveka inte att kontakta mig antingen via mail eller i kontaktformuläret här till höger. Jag finns också på Facebook (Nära Livet) Instagram (nara_livet).
Välkommen!